Asperger

     Persoanele cu sindromul Asperger nu au un mod defectuos de a gandi ci doar diferit. De obicei au o motivatie intrinseca foarte puternica de a aprofunda cunoasterea, adevarul si perfectiunea si au prioritati diferite in atingerea lor fata de ceilalti oameni. Mai exista de asemenea si o perceptie diferita a situatiilor si experientelor senzoriale. De exemplu pentru persoanele cu Asperger poate avea prioritate rezolvarea unei probleme fata de nevoia de recunoatere sociala sau de satisfacere a nevoilor emotionale.

     Persoanele cu Asperger pot percepe erori care pot parea nesemnificative celorlalti, dand atentie mai degraba detaliilor decat viziunii de ansamblu.

    Ca trasaturi de personalitate s-ar putea nota urmatoarele: sunt directi, spun ce au in minte, sunt onesti, au un simt puternic al dreptatii sociale. Cauta frecvent singuratatea si se bucura de momentele de singuratate, sunt prieteni loiali si au simt al umorului special.

    Persoanle cu Asperger pot avea dificultati in managementul emotiilor si expresiilor.

    Copiii si adultii cu Asperger pot avea un nivel ridicat al anxietatii, tristetii sau furiei care poate indica o tulburare afectiva. Pot avea deasemenea probleme in a-si exprima dragostea si afectiunea asa cum se asteapta ceilalti. Din fericire in prezent exista programe de terapie care ajuta cu success in exprimarea si controlul emotiilor.”
(Tony Attwood)

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria SINDROMUL ASPERGER

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s