Integrare??

Mara ( sectiunea Intrebari) ****Buna ziua, Ce parere aveti despre integrarea copiilor cu autism in gradinite si scoli normale?****

Atunci cand vorbim de integrarea copilului cu autism in gadinite si scoli normale trebuie sa avem in vedere doua grupuri distincte:
* Copiii cu Sindromul Asperger, Autism inalt functional si Autism cu nivel de functionare cognitiv in limitele „normalului”

*Copiii cu autism “low functional”, asociat cu alte afectiuni – retard mintal, retard neuromotor, sau alte sindroame asociate
In cazul copiilor din primul grup se pune problema “Acesti copii trebuie integrati in scoli/gradinite speciale sau scoli/gradinite normale?”
Consider ca este necesara scolarizarea acestor copii in scolile normale, cu adaptarea stilului educational potrivit particularitatilor acestor tulburari.
Si cand vorbim de adaptarea stilului educational ar trebui sa ne gandim la o informare cat mai corecta a educatorilor si invatatorilor asupra caracteristicilor copiilor cu aceste tulburari.
Ei pot fi vazuti ca excentrici si singuratici, dar atat timp cat pot face fata cerintelor educative, raman in limitele normalitatii iar comportamentul lor nu atrage prea mult atentia; acest lucru demonstreaza ca pot fi acceptati in scolile normale.
Trebuie sa avem in vedere ca terapia ii poate ajuta foarte mult si sa renuntam la vechile ideei in care autismul era considerat irecuperabil, probabil ca datorita acestui mit sunt in continuare exclusi.
Este adevarat ca in prezent sunt multi adolescenti cu autism care nu au putut fi integrati in scoli normale dar asta se datoreaza faptului ca pana de curand nu am avut acces la terapia ABA. In prezent insa, sunt multi copii care urmeaza acest program de terapie si care au toate sansele sa fie integrati in gradinite si scoli normale cu succes.

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Intrebari

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s