WORKSHOP

Analiza Comportamentala Aplicata

Workshop cu experti ABC – Applied Behavior Consultants, California

12-14 iunie 2008, Bucuresti

Din dorinta de a prezenta parintilor copiilor cu autism, specialistilor si reprezentantilor institutiilor publice din domeniu principalele metode de terapie folosite in tratarea tulburarilor din spectrul autismului, AUTISM ROMANIA – Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism, cu sprijinul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti organizeaza in perioada 12-14 iunie 2008 un workshop pe tema terapiei comportamentale ABA, cu invitati din Statele Unite, profesionisti ai companiei Applied Behavior Consultants. Workshop-ul va avea loc in cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Soseaua Panduri nr. 90.

Applied Behavior Consultants, Inc. (www.abcreal.com) a fost creata cu mai bine de 20 de ani in urma in Sacramento, CA pentru a furniza servicii pentru persoanele cu dizabilitati de dezvoltare. In prezent ABC furnizeaza servicii ABA – (Applied Behavioral Analysis) pentru peste 400 de clienti in diverse regiuni ale Californiei si a deschis scoli de formare ABA in Bahrain si China. Totodata, ABC a organizat instruiri ABA in Algeria, Franta, Islanda, Filipine, Rusia, Africa de Sud si acum si in Romania. Scopul ABC este a creste constientizarea principiilor si aplicarii ABA la nivel international.

AUTISM ROMANIA – Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism a fost infiintata in septembrie 2001 de catre un grup de parinti, carora li s-au alaturat si cativa profesionisti si prieteni ai persoanelor cu autism. Misiunea noastra este apararea drepturilor si intereselor persoanelor a caror viata este marcata de autism, cresterea calitatii vietii acestora si promovarea includerii si participarii lor depline la viata comunitatii din care fac parte.

Subiectele de baza ale workshop-ului sunt:

 • Principiile Teoretice de Analiza Comportamentala Aplicata (ABA)
 • Caracteristicile care definesc Autismul si ASD (Autism Spectrum Disorder – Tulburarile din Spectrul Autismului)
 • Istoria autismului, incepand cu Sindromul Kanner, pana la ceea ce astazi este cunoscut drept Tulburari din Spectrul Autismului
 • Observarea directa a comportamentelor deficitare si a celor in exces, cum definim si masuram comportamentele
 • Intelegerea conceptuala a componentelor evaluarii comportamentale, incluzand analiza descriptiva si analiza functionala pentru a determina care este tratamentul potrivit pentru copil.
 • Folosirea corecta si intelegerea fundamentala a terminologiei ABA folosita in domeniul Analizei Comportamentale.
 • Implementarea practica a metodologiei Discrete Trials (Incercari Diferite) in contextul teoretic al analizei functionale si modelul contingentei compus din trei termeni cheie (antecedent, comportament si consecinta)
  • Discriminarea in cadrul si dincolo de anumite arii de abilitate
  • Procedee de Corectare a Erorilor ce se fac in discriminare (un raspuns care contine o singura actiune) si in lectii care contin o succesiune de actiuni (inlantuind o serie de raspunsuri)
 • Intelegerea conceptuala a sistemului PECS (Picture Exchange Communication System – Sistem de Comunicare prin Schimbare de Poze/Imagini) cu pregatire practica
 • Intelegerea generala a planului de reducere (un plan non-aversiv) a comportamentelor nepotrivite si a rolului persoanelor care aplica acest plan
  • Recompensa diferentiala
  • Ignorare planificata
  • Redirectie
 • Abilitatea de observare – a deosebi comportamentele specifice si operationale de comportamentele generale si interpretarea acestora
 • Analiza sarcinilor si predarea secventelor unei sarcini sau a unei abilitati complexe
 • Procesul de probare a recompenselor – stabilirea recompenselor preferate
 • Aplicarea principiilor de recompensa: contingenta, imediata, consistenta si potrivita
 • Aplicarea proceselor de formare, de diminuare si de indemn/prompting
 • Invatarea copiilor (atat cei cu capacitate verbala, cat si cei fara) cum sa ceara ceva folosind o metoda potrivita si acceptata in societate

Taxa de participare: 120 lei pentru cele 3 zile de workshop (reducere de 50% pentru studenti si parintii membri ai organizatiei AUTISM ROMANIA).

Plata se poate face in contul RO16 RNCB 0075 0352 1615 0001 BCR sector 4 sau in numerar la intrarea in sala. Plata prin cont va asigura rezervarea locului. Pauzele de cafea si de pranz sunt asigurate de organizatori.

Inscriere: pentru inscriere va rugam sa ne trimiteti datele dvs (nume, ocupatie, telefon, e-mail) si detalii despre asteptarile dvs in ceea ce priveste participarea la workshop pana la data de 9 iunie, pe adresa de e-mail: office@autismromania.ro. In cazul in care ati realizat plata in cont, va rugam sa ne trimiteti in momentul inscrierii si o copie a documentului de plata.

Pentru alte detalii: e-mail office@autismromania.ro sau mobil 0731 816 880 (Liuba Iacoblev) sau 0745 079 129 (Andreea Sorescu).

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria WORKSHOP-uri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s