CENTRUL DE CONSULTANTA, EVALUARE SI TERAPIE

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata in colaborare cu Cabinet individual de psihologie Anca Neagu a infiintat centrul CENTRUL DE CONSULTANTA, EVALUARE SI TERAPIE pentru copiii cu tulburari din spectrul autist, dar si alte tulburari de dezvoltare (tulburari de limbaj, tulburari de comportament etc.).

Deschiderea oficiala a centrului va avea loc in data de 1 februarie 2010.

Serviciile oferite in cadrul centrului sunt urmatoarele:

  • Evaluarea copiilor cu tulburari de spectru autist, dar si alte tulburari de dezvoltare;
  • Interventie ( terapie comportamentala, terapie ocupationala – sedinte individuale dar si in grupuri de cate 3,4 copii);
  • Grupuri de socializare;
  • Consilierea psihologica a familiei copilului cu tulburari de spectru autist;
  • Terapie logopedica;
  • Organizarea de workshop-uri pe temele:
  1. Analiza comportamentala aplicata in tulburarile de spectru autist;
  2. Terapia cognitiv comportamentala aplicata in cazurile de Sindrom Asperger si Autism inalt functional.
  • Alcatuirea si supervizarea programului de interventie pentru copiii cu autism (analiza comportamentala aplicata);
  • Alcatuirea si supervizarea programului de terapie pentru copiii cu Sindromul Asperger (psihoterapie cognitiv comportamentala);

Fiecare copil este diferit si special in acelasi timp. Facand o evaluare corecta a abilitatilor construim programe eficiente de terapie individuala personalizata.

La centru veti beneficia de evaluarea initiala a potentialului copilului si de un program de interventie personalizat care, in functie de nevoile copilului va fi continuat la centru sau la domiciliu, sub coordonarea unuia dintre specialistii centrului.

Un program complet si eficient trebuie implementat de o echipa alcatuita din consultant/coordonator, terapeuti, familie, gradinita si COPIL.

Succesul in terapie depinde de 4 factori MAJORI:
1. Varsta copilului la intrarea in program;
2. Potentialul copiluli: nivelul cognitiv, stabilitatea atentiei, capacitatea de intelegere a abstractului si autostimularile;
3. Gradul de implicare al familiei;
4. Profesionalismul echipei si coordonatorului.

…. Colaborand putem obtine progresul la maximul potentialului copilului.

Deasemnea, dorim sa oferim suport si consiliere familiilor care se afla in impas – Sa ai un copil diagnosticat cu autism este o experienta care te pune la incercare. Fiecare zi este altfel. Unele zile sunt ok atat pentru parinti cat si pentru copil, altele sunt presarate cu incercari care testeaza rabdarea la cote maxime. Alaturati-va grup-ului de suport pentru parinti? Cine va poate intelege mai bine decat cineva aflat in aceeasi situatie, decat cineva care infrunta in fiecare zi aceleasi probleme ca si dvs. Grupurile de suport pot oferi multe, dar in primul rand ofera parintilor un spatiu si un context in care este posibila impartasirea informatiilor legate de aceasta tulburare, aici se ofera si se primeste suport emotional si se dezbat teme de interes comun, povesti despre succesele propriilor copii.

Abilitatile sociale sunt un aspect extreme de important pentru copiii cu tulburari de spectru autist. La inceputul programului ne bazam foarte mult pe terapia individuala pentru a-i dezvolta copilului abilitatile specifice varstei. O data acumulate abilitatile cognitive si de limbaj specifice varstei , copilul are nevoie sa-si dezvolte abilitatile de socializare – un grup de joaca l-ar putea ajuta enorm in acest sens. La gradinita scopul este ca el sa se integreze in grupul de copii respectand regulile si programa impuse de gradinita. Grupurile de socializare de la centru vor fi conduse astfel incat sa fie stimulate abilitatile sociale dar si cele de imaginative, de creativitate, joc si comunicare functionala.

Tulburarile de limbaj sunt frecvente in tulburarile de spectru autist.
Desemenea, din ce in ce mai multi copii tipici prezinta tulburari de limbaj.
Daca programul de terapie logopedica este inceput de la o varsta mica tulburarea de limbaj va fi mai repede corectata decat mai tarziu, cand tulburarea se accentueaza.
Specialistii centrului va ofera si servicii de terapie logopedica.

Prin workshop-urile pe care le sustinem va aducem informatii de specialitate in ceea ce priveste ANALIZA COMPORTAMENTALA APLICATA si PSIHOTERAPIA COGNITIV COMPORTAMENTALA.
Pofesionalismul si studiile aprofundate sunt extreme de importante pentru a veni cu solutii eficiente in implementarea programului de interventie. Va asteptam sa participati la workshop-urile sustinute la centru, iar in cursul acestui an, centrul va putea oferi si supervizare in vederea obtinerii acreditarii internationale BCBA.

Va asteptam la centru!

Echipa ATCA

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Anunturi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s