DIRECTIONATI 2% CATRE A.T.C.A.

Anul trecut ne-am propus sa realizam anumite proiecte. Am reusit sa indeplinim o mare parte din ele si ne propunem ca si anul acesta sa realizam proiecte importante.

Pe site-ul asociatiei http://asociatiatca.ro/ puteti gasi un RAPORT DE ACTIVITATE referitor la proiectele realizate pana acum.

Una dintre cele mai importante realizari este infiintarea CENTRULUI DE CONSULTANTA, EVALUARE SI TERAPIE pentru copiii cu tulburari din spectrul autist, dar si alte tulburari de dezvoltare (tulburari de limbaj, tulburari de comportament etc.).

Din fondurile stranse prin directionarea a 2% din impozit, la sfarsitul anului 2009 am sponsorizat o parte din copiii aflati sub supervizarea asociatiei pentru a putea sustine terapia.

Momentan sub supervizarea ATCA se afla 30 de copii cu tulburari de spectru autist, atat din Bucuresti cat si din tara (Constanta, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Barlad, Fetesti).

Ii puteti ajuta si anul acesta directionand din nou 2% din impozit catre asociatie.

Ca si anul trecut o mare parte din fondurile stranse vor fi folosite pentru a sponsoriza familiile care au un copil cu autism in vederea sustinerii programului terapeutic.

CE ESTE „SISTEMUL 2%”?
Fiecare cetatean care cistiga un venit plateste statului un impozit. Din aceste impozite, statul finanteaza servicii si lucrari publice. Armata, politia, functionarii publici, demnitarii, toti sint platiti din impozitele noastre.
In Codul Fiscal este inclusa o prevedere numita „2%”. Potrivit acestei prevederi, contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze in fiecare an 2% din impozitul pe venit, catre o entitate nonprofit (organizatie non-guvernamentala, Asociatie sau Fundatie).
Procedura este enuntata in art. 57/4 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si este detaliata in Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr. 185/15.02.2007.
Se poate spune ca „2%” este o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sectorul non-profit. Practic, cetateanul dicteaza statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

CE NU ESTE „SISTEMUL 2%”?
Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare, donatie sau contributie, ci este o parte a bugetului de stat, o fractiune din impozitul pe care il platesti statului in fiecare an. Important este ca poti decide ce destinatie sa aiba aceasta suma, avind posibilitatea sa o directionezi catre o asociatie sau o fundatie pe care vrei sa o sprijini.
Daca intentionezi sa directionezi 2% din impozitul tau catre o entitate non-profit dar nu te-ai decis care va fi aceasta, iti sugeram sa alegi Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata

CUM SA PROCEDEZ?
Daca te-ai hotarit sa folosesti aceasta oportunitate si ai ales ca beneficiar Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata noteaza datele de identificare:
Entitate nonprofit: Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata
Contul bancar: RO 85 BUCU E4 777025 2511 R001, Contul este deschis la Alpha
Bank, Agentia Perla

Codul fiscal este: 23830437

I. Daca anul trecut ai avut venituri DE LA UN SINGUR LOC DE MUNCA – salariu:
Completeaza Cererea 230, „Cerere privind destinatia sumei reprezentind pana la 2% din impozitul anual” pe care o descarci de pe site-ul – http://www.sedlex.ro/download/Formular_230_sponsorizare_2.pdf – sau de pe site-ul Ministerului Finantelor. La capitolul B, foloseste datele Asociatiei noastre (vezi mai sus). La mentiunea „Suma” nu este necesara completarea, organul fiscal va calcula si vira suma admisa, conform legii. Data limita a depunerii / trimiterii este 15 mai 2009 (data depunerii sau a postei)!

II. Daca anul trecut ai avut venituri DIN MAI MULTE SURSE:
Completeaza Declaratia 200, „Declaratie speciala privind veniturile realizate” (ar trebui sa o primesti acasa; daca nu s-a intimplat, descarca de pe site – ul http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/decl_200_1_2009.pdf . Pe langa completarea conform obligatiilor legale ce iti revin, completeaza capitolul III, „DESTINATIA SUMEI REPREZENTÂND 2% DIN IMPOZITUL PE VENITUL ANUAL DATORAT”, punctul 2, „Sponsorizare entitate nonprofit” cu datele Asociatiei noastre (vezi mai sus). La mentiunea „Suma” nu este necesara completarea, calculul va fi facut automat de Administratia Financiara.
Trimiterea / depunerea se face ca la punctul I.

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Anunturi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s