Conferinta nationala ABA – Primul eveniment din Romania centrat pe analiza aplicata a comportamentului

Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata (ATCA) in parteneriat cu Asociatia Help Malin anunta organizarea“Primei Conferinte Nationale de Analiza aplicata a comportamentului in tulburarile pervazive de dezvoltare”- in perioada 6 – 8 aprilie.

Inscrierile la conferinta se vor putea face GRATUIT, pe site-ul www.conferinta-aba.ro

Eficienta aplicabilitatii ABA (Applied Behavior Analysis) a dus la dorinta organizarii conferintei in scopul cunoasterii si aprofundarii principiilor de aplicare ale acestei metode, de catre o arie cat mai larga de beneficiari directi in calitate de parinti ai copiilor sau indirect in calitate de viitor terapeut, medic, educator sau student.

Obiectivul principal al conferintei este constientizarea importantei interventiei precoce si a sustinerii unui program intensiv de analiza aplicata a comportametului in cazul copiilor diagnosticati cu tulburari pervazive de dezvoltare, spectru autist, ADHD, tulburare de comportament si orice alt tip de intarziere in dezvolatrea neuro-psihica.

Venim astfel in intampinarea unei nevoi acute de constientizare a tulbrarilor pervazive de dezvoltare precum si a metodei care sta la baza unei posibile recuperari, punctand cu exemple de bune practici si aspecte etice.

Nume cunoscute dintre lectorii internationali alaturi de cei mai renumiti lectori romani ce au ca domeniu de activitate Analiza aplicata a comportamentului precum si terapia cognitiva comportamentala, vor fi prezenti pentru a raspunde oricaror intrebari venite din partea publicului.

Un alt obiectiv propus, este aducerea subiectului, in atentia tinerilor parinti si inscrierea in cadrul programului GRATUIT de evaluare neuro-psihica si psihologica a unui numar de 200 de copii cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 4 ani. Copiii vor beneficia, de asemenea gratuit, de un kit de materiale, necesar inceperii programului terapeutic, pe baza planul de recuperare recomandat in urma evaluarii.

Conferinta isi propune si comunicarea catre publicul larg a demersurilor in scopul imbunatatirii vietii copiilor si a parintilor care se confrunta in numar din ce in ce mai mare cu acest tip de tulburari. De aceea prezenti pentru a comunica si raspunde acestui segment, vor fi Romanian Angel Appeal, senator Elena Mitrea, avocat Anca Ghencea.

Daca esti terapeut, parinte, medic, student la psihologie sau pur si simplu doresti sa te informezi despre Analiza aplicata a comportamentului, te asteptam la conferinta!

Ne dorim ca aceasta conferinta sa continue campania de constientizare inceputa pe 2 aprilie anul trecut. Campania a fost declinata la nivel national pe toate canalele media fiind intregita de spot TV si radio cu mesajul:

NU IGNORA SEMNELE AUTISMULUI – IGNORANTA INSEAMNA CONDAMNARE.

Ne vor fi Parteneri: Asociatia pentru interventie terapeutica in autism, Asociatia impreuna pas cu pas, Rin Grand Hotel

Pentru a afla mai multe detalii intra pe www.conferinta-aba.ro

Echipa ATCA & Help Malin

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Anunturi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s