Nou curs de formare pentru coordonatori

„Implementarea si coordonarea planului de interventie in TSA”

           Cursul va fi sustinut de Anca Dumitrescu (Neagu), psihoterapeut si consultant ABA, acreditat BCBA (Board Certified Behavior Analyst).

Cursul este acreditat cu 42 de credite de Colegiul Psihologilor din România.

Perioadele de sustinere: 6 module cu o frecventa de 1 intalnire pe luna. Prima intalnire va fi in data de 17 aprilie (13.00 – 20.00), urmand ca celelalte sa fie stabilite de comun acord cu participantii (vinerea 13.00 – 20.00).

In ultima perioada s-a constatat nevoia crescuta de specialisti care sa fie pregatiti pentru a coordona programe de interventie pentru copii cu diferite tulburari de dezvoltare.

In acest sens, ATCA organizeaza grupuri de formare continua pentru cei care au raspuns provocarii de a coordona programele de interventie.

In cadrul grupurilor se vor atinge obiectivele propuse mai jos:

–          Definirea rolului si responsabilitatilor coordonatorului;

–          Dezvoltarea abilitatii de observare (identificarea factorilor relevanti/irelevanti care au / nu au influenta asupra comportamentelor vizate);

–          Dezvoltarea abilitatii de gandire analitica, necesara in structurarea terapiei – stabilirea obiectivelor pe termen scurt si termen lung;

–          Dezvoltarea abilitatii de a pune intrebari relevante pentru identificarea si definirea comportamentelor – tinta;

–          Strategii de rezolvare de probleme adiacente programului de interventie: gestionarea relatiei de colaborare cu familia, gestionarea situatiilor dificile care pot aparea in echipa de terapeuti;

–          Cum folosesc rezultatele evaluarii initiale pentru a realiza un program eficient de lucru;

–          Dezvoltarea abilitatii de a oferi feedback echipei de terapeuti;

–          Dezvoltarea abilitatii de a lua decizii in privinta programelor de incepere sau continuare a terapiei;

–          Construirea de programe pentru dezvoltarea de abilitati versus interventii pentru comportamentele care sunt bariera in calea invatarii.

In cadrul intalnirilor se va discuta pe cazurile participantilor si li se va oferi feedback pe recomandarile facute de acestia echipelor pe care le coordoneaza.

Fiecare modul va avea obiective specifice de insusire a cadrului teoretic si de insusire de abilitati practice.

Atingerea obiectivelor va fi urmarita punctual, pe fise de observare astfel ca fiecare participant isi va cunoaste punctele forte si punctele ce necesita imbunatatiri si va putea lucra pe acestea impreuna cu supervizorul.

Taxa unui modul este 230 lei.

Plata pentru prima intalnire va fi efectuata pana pe data de 10 aprilie, in contul RO54BPOS72706983451RON01, deschis la BancPost, Agentia Tineretului pe numele Cabinet individual de psihologie Dumitrescu Ancuta.

Persoana de contact:

Psih. Anca Dumitrescu

anca.dumitrescu@asociatiatca.ro

            FINALITATEA: diploma oferită de Colegiul Psihologilor din Romania si Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania. Credite vor primi doar psihologii cu drept de liberă practică! Pentru a primi cele 42 de credite este necesara participarea la toate cele 6 module ale cursului.

Cursul va urmari aspectele notate in Behavior Analyst Task List  iar o parte dintre ore pot fi considerate ore de supervizare in vederea obtinerii acreditarii BCBA sau BCaBA (nu mai mult de 50% din total).

LOCATIE: BUCURESTI

Centru ATCA – Str. Chiparosului nr. 36, sector 3.

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s