Acreditarea terapeutilor in Analiza Comportamenta Aplicata- RBT- Registered Behavior Analyst

O noua acreditare a fost intodusa  de catre BACB (Behavior Analyst Certification Board) – RBT (Registered Behavior Technician).

RBT (Registered Behavior Technician) este persoana direct responsabila de implementarea planului de interventie pe care il dezvolta coordonatorul echipei (BCBA sau BCaBA).

Pentru a putea obtine acreditarea, terapeutul trebuie sa efectueza cel putin 40 de ore de training apoi vor fi testate abilitatile necesare unui terapeut ABA.

Training-ul  poate fi tinut doar de catre un consultat acreditat international, respectiv BCBA sau BCaBA.

Trainigul trebuie efectuat intr-o perioada de maxim 90 de zile, iar 3 din cele 40 de ore de formare vor fi dedicate exclusiv eticii si conduitei profesionale.

Acest tip de acreditare ar trebui obtinut de catre toti terapeutii care aplica analiza comportamentala in terapia copiilor cu tulburare de spectru autist.

In cadrul Asociatiei de Terapie Comportamentala Aplicata se poate urma un astfel de training pentru terapeuti, formarea fiind sustinuta de catre Anca Dumitrescu, consultant BCBA.

 

This training program is based on the Registered Behavior Technician Task List and is designed to meet the 40-hour training requirement for the RBT credential. The program is offered independent of the BACB.

 

Training-ul va urmari RBT Task List http://bacb.com/Downloadfiles/RBT/RBT_Task_List.pdf

 

Trainig-ul va fi sustinut in limba romana insa o parte din suportul de curs va fi in limba engleza. Tinand cont de acest aspect, cunoasterea limbii engleze este una dintre conditiile de inscriere la curs.

Primul training pentru formarea ca RBT va fi sustinut in perioada 23, 24, 25 iulie si 4, 5, 6 septembrie.

 

Toate detaliile legate de conditiile impuse de BACB pentru aceasta acreditare pot fi gasite pe http://bacb.com/index.php?page=101118

Pentru mai multe detalii si inscriere trimiteti mail pe adresa anca.dumitrescu@asociatiatca.ro.

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria ANALIZA COMPORTAMENTALA APLICATA, Anunturi, AUTISM, CONTACT, Terapie comportamentala, Tulburarile pervazive de dezvoltare, WORKSHOP-uri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s